Οινοποιείο Νάκος

Οργανική καλλιέργεια

Οι αμπελώνες μας καλλιεργούνται με οργανική καλλιέργεια. Η οργανική καλλιέργεια είναι μία γεωργική μέθοδος καλλιέργειας στην οποία χρησιμοποιούνται συνήθεις πρακτικές για την παραγωγή των σταφυλιών, αυτές οι πρακτικές αφορούν τη λίπανση και την προστασία των φυτών. Η γονιμοποίηση που εφαρμόζεται για την διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους πρέπει να γίνεται με φυτικά και ζωικά μέσα. Η φυτοπροστασία για την θεραπεία ασθενειών και εντόμων πρέπει να γίνεται με τη βοήθεια ορισμένων εγκεκριμένων φαρμάκων.  

Οινοποιείο Νάκος

Βιολογικό κρασί

Ο βιολογικός οίνος παράγεται από σταφύλια τα οποία έχουν παραχθεί χωρίς χρήση τεχνιτών η χημικών ουσιών, όπως ζιζανιοκτόνα ή πεσσοί. Η οργανική καλλιέργεια φιλικά προς τη φύση και όχι εναντίον της. Για παράδειγμα οι οινοποιοί υποστηρίζουν την τεχνική των καλυμμένων αμπελώνων, στην τεχνική αυτή καλύπτουν τα αμπέλια για να δημιουργήσουν ένα οικοσύστημα για τα έντομα που είναι ευεργετικά για τα σταφύλια και φυσικοί εχθροί σε αυτά που προκαλούν ζημιές. Επίσης ακόμη και ένα μικρό κοπάδι πρόβατα που βόσκει ανάμεσα στις σειρές των αμπελιών, βοηθάει στο να δημιουργηθεί ένα αυτορυθμιζόμενο φυσικό οικοσύστημα ικανό να καταπολεμήσει μόνο του τα προβλήματα των καλλιεργειών, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτούνται τεχνητά ή τοξικά χημικά.  

Οινοποιείο Νάκος

Βιολογικός & Πιστοποιημένος οίνος

Σήμερα σε κάποιο κατάστημα ή στον κατάλογο του αγαπημένου σας μπαρ, θα βρείτε πολλές φιάλες με τις ετικέτες να αναγράφουν βιολογικός οίνος αλλά θα πρέπει να δώσετε προσοχή εάν είναι πιστοποιημένο. Η πιστοποίηση παρέχεται από ανεξάρτητη τρίτη υπηρεσία η οποία διενεργεί ετήσιους ελέγχους και επιθεωρήσεις σε οινοποιεία τα οποία έχουν υποβάλει αίτηση για βιολογική πιστοποίηση. Η διαδικασία είναι αυστηρή για τη διασφάλιση ότι τα σταφύλια να αναπτύσσονται σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα της πιστοποίησης και το υπουργείο Γεωργίας. Είναι παράνομο για έναν οινοποιό να προωθεί ή να πωλεί το κρασί του ως βιολογικό χωρίς πιστοποίηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο