Πως ξεκινήσαμε

Στην οικογένεια Νάκου ανήκουν περισσότερα από 100 εκτάρια αμπελώνων. Η οικογένεια πάντα παρήγαγε εξαιρετικό κρασί για τις ανάγκες του σπιτιού διατηρώντας την τοπική παράδοση. Το οινοποιείο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ιωάννη Νάκου, ο οποίος μετά από πολύχρονη εργασία στο εξωτερικό και αποκτώντας εμπειρία και τεχνογνωσία, έχτισε ένα ανταγωνιστικό και σύγχρονο οινοποιείο. Η δημιουργία του οινοποιείου έγινε παράλληλα με άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες του Ι. Νάκου στην παραγωγή και το εμπόριο.

Πάθος

Η υψηλή ποιότητα στην παραγωγή και την ποιότητα υπηρεσιών ήταν πάντα η πρώτη μέριμνα σε κάθε παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα που υπογράφηκε από τις επιχειρήσεις της οικογένειας Νάκου. Η παραγωγή οίνου σε όλη τη διαδικασία ακολουθεί το ίδιο πνεύμα. Το πάθος και η αγάπη την αμπελοκαλλιέργεια και το ποιοτικό κρασί καθοδηγούν τη διαδικασία παραγωγής και οινοποίησης λαμβάνοντας υπόψη υψηλά πρότυπα.

Δεξιοτεχνία

Ο Ιωάννης Νάκος είναι ένα δημιουργικό άτομο  που δεν σταμάτησε να βελτιώνει και να εμπλουτίζει την επιχείρησή του. Είναι πάντα ανοικτός στη χρήση νέας τεχνολογίας και σε συνεργασίες με εξειδικευμένους ανθρώπους.

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΝΑΚΟΥ

Θριαμβεύουμε στο να φτιάχνουμε εκλεκτά κρασιά που εμπλουτίζουν γεύση&ψυχή

ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι αμπελώνες της οικογένειας Νάκου καλλιεργούνται υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων γεωπόνων. Υπάρχουν επίσης συμβεβλημένοι αμπελουργοί από τη Σιάτιστα που συνεργάζονται υπό την επίβλεψη του οινοποιείου Νάκου. Νέοι αμπελώνες προστέθηκαν πρόσφατα στην ιδιοκτησία της οικογένειας, με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα αύξησης της ποσότητας παραγωγής, έτσι ώστε το Οινοποιείο Νάκου να θεωρείται από τα κυριότερα οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Μία σειρά ετικετών έχει δημιουργηθεί στα χρόνια που πέρασαν. Παράγονται ποιοτικοί οίνοι Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Σιάτιστας από υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας εφαρμόζοντας σύστημα διαχείρισης ασφάλειας ELOT EN ISO 22000: 2005. Προστιθέμενη αξία αποτελούν σημαντικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και πολλές θετικές αξιολογήσεις από τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου αλλά και του οινόφιλο κοινό.

ΟΡΑΜΑ

Η νέα γενιά της οικογένειας ανανεώνει και αναδιοργανώνει το οινοποιείο χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και εφαρμόζοντας διεθνή πρότυπα. Το ανθρώπινο δυναμικό του οινοποιείου Νάκου συνεχίζει να εργάζεται δημιουργώντας προοπτικές για το μέλλον του Σιατιστινού κρασιού, φροντίζοντας να είναι πάντοτε ανάμεσα στις καλύτερες προτάσεις της αγοράς οίνου και να αναδεικνύει τις δυνατότητες του terroir της περιοχής.

Οινοποιείο Νάκος

Our Timeline

Location

Νέο οινοποιείο

Η οικογένεια Νάκου έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή κρασιού. Το νέο οινοποιείο χτίζεται από τον Ιωάννη Νάκο δίπλα σε έναν από τους παλιούς ιδιόκτητους αμπελώνες, κοντά στην βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Αχιλλίου, στη θέση «Μπάρα». Το οινοποιείο Νάκου βρίσκεται ακριβώς μετά την έξοδο της Εγνατίας Οδού προς Σιάτιστα.

1989

Location

Σύγχρονος εξοπλισμός

Το οινοποιείο αποκτά σύγχρονο εξοπλισμό, αναδιοργανώνεται και το ανθρώπινο δυναμικό ενισχύεται με εξειδικευμένο προσωπικό. Οι νέες ετικέτες προβάλλονται σε διεθνείς εκθέσεις και συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου πετυχαίνοντας αναγνώριση για την ποιότητά τους.

2008

Location

Νέες επενδύσεις

Η εταιρία ΑΦΟΙ Χ. Νάκου ΑΕ προχωρά σε νέες επενδύσεις, αναδιοργανώνεται και πλέον το Οινοποιείο αναδεικνύεται σε μια από τις πιο δυναμικές και ανταγωνιστικές παραγωγικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.

2014

Location

Ανανέωση επισκέψιμου χώρου

Το οινοποιείο Νάκος ανανεώνει τον επισκέψιμο χώρο για ομάδες επισκεπτών και σύντομα θα είναι σε θέση να προσφέρει γαστρονομικές εμπειρίες με τα εξαιρετικά κρασιά από τις τοπικές ποικιλίες, ξινόμαυρο, μοσχόμαυρο και άλλων που καλλιεργούνται πάνω στον αξιόλογης σημασίας γεωλογικό χώρο της περιοχής της Σιάτιστας. Όλοι οι οίνοι παράγονται εφαρμόζοντας το διεθνές σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων ELOT EN ISO 22000: 2005 και είναι Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Σιάτιστα.

2019

Μετάβαση στο περιεχόμενο