
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΑΣΙΩΝ
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Ποικιλίες
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΑΣΙΩΝ
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Από το 2001
Βραβεία - Νικητές κρασιά
Το Xinomavro είναι ποικιλία σταφυλιών που καλλιεργούμε για πολύ καιρό με την Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη της Σιάτιστας, μας δίνει την αναγνώριση και την ανταμοιβή στην αμπελουργική εργασία καθώς και στην οινοποίηση, βραβευτήκαμε με το βραβείο BERLINER GOLD στο Berliner Wein Trophy για το XINOMAVRO 2011, Ενώ το XINOMAVRO 2017 βραβεύθηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2019
Λιαστός οίνος με Προστατευόμενη Γεωγραφική ένδειξη Σιάτιστας. Παράγεται από σταφύλια που αφήνονται να αφυδατωθούν. Το φυσικό γλυκό κρασί μας βραβεύθηκε με το βραβείο BERLINER GOLD στο Berliner Wein Trophy, summer edition 2019).
Τα σταφύλια μας
Το Ξινόμαυρο μία ``σκουρόχρωμη`` ποικιλία από τα πιο σημαντικά σταφύλια που καλλιεργούνται στη Σιάτιστα. Γεύσεις από κόκκινα φρούτα, ντομάτα, βιολέτα και πάστα ελιάς είναι στην παλέτα αυτής της ελληνικής ποικιλίας.
Το Μοσχόμαυρο είναι μια ποικιλία από ανοιχτό κόκκινο χρώμα, που συνήθως ενοποιείται με το Ξινόμαυρο. Γεύσεις από λουλούδια, γαρύφαλλο.
Οι φελλοί μας
Όλοι οι φελλοί μας είναι φτιαγμένοι από φυσική διάτρηση φλοιού δρυός.
Επιλέγουμε τον καλύτερο ποιοτικό φελλό με τα υψηλότερα πρότυπα για τους ερυθρούς οίνος και τους λιαστούς οίνους.
Η μέθοδος παλαίωσης
Το Ξινόμαυρο ωριμάζει σε βαρέλια που χρησιμοποιούνται για δύο ή τρία χρόνια πριν. Ο οίνος ωριμάζει για 12-18 μήνες σε βαρέλι και τουλάχιστον ένα ακόμη χρόνο σε μπουκάλι.
Το Ξινόμαυρο σε συνδυασμό με το Μοσχόμαυρο ακολουθούν την ίδια παλαίωση με το Ξινόμαυρο κρασί.
Το Cabernet Sauvignon σε συνδυασμό με το Merlot ωριμάζει για ένα χρόνο σε νέο δρύινο βαρέλι.
Τα βαρέλια μας
Το οινοποιείο Νάκου είναι εξοπλισμένο με νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια. Τα χρησιμοποιημένα βαρέλια είναι καλά διατηρημένα και χρησιμεύουν για την ωρίμανση των οίνων που δεν χρειάζονται νέα δρύινα δρύινα.