Ένα κρασί με έντονο νεύρο που ισορροπεί απόλυτα με τις βελούδινες τανίνες του. Αρώματα μπαχαρικών, βανίλιας, λιαστής τομάτας, εντυπωσιάζουν στην μύτη.
Ερυθρός ξηρός οίνος
Σύνθεση τεσσάρων ποικιλιών που καλλιεργούνται στους ορεινούς ιδιόκτητους αμπελώνες της Οικογένειας Νάκου.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | Ξινόμαυρο & Μοσχόμαυρο, Cabernet Sauvignon και Merlot |
---|---|
ΟΝΟΜΑΣΙΑ | Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Σιάτιστα |
ΧΡΟΝΙΑ | 2018 |
ΠΡΟΦΙΛ | Οίνος Ερυθρός Ξηρός |
ΑΛΚΟΟΛ | 14% |
ΜΕΓΕΘΟΣ | 750 mL |
Χαρακτηριστικά κρασιού
Γευστικές σημειώσεις
Χαρακτηριστικά κρασιού
Γευστικοί συνδυασμοί
Συνοδεύει κίτρινα τυριά, ζουμερό rib-eye και χοιρινό. Σερβίρεται στους 180C.
Σημειώσεις οινοποιού
Ξινόμαυρο & Μοσχόμαυρο
Λίγα λόγια για το Ξινόμαυρο και το Μοσχόμαυρο που είναι κυρίαρχες ποικιλίες της περιοχής μας:
ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ
Μια γηγενής ποικιλία που αναπτύσσεται στην Βόρεια. Χαρακτηρίζεται δύσκολη, επειδή είναι ευαίσθητη σε αρκετές ασθένειες . Είναι όμως από τις λίγες ελληνικές ποικιλίες που ενδείκνυνται για παλαίωση. Ταλαντούχοι οινοποιοί μπορούν να φτιάξουν εκπληκτικά πλούσια κρασιά τα οποία είναι πραγματικά παγκόσμιας αναγνώρισης, που μπορούν να παλαιώσουν για δεκαετίες. Με το χρόνο, αυτά τα κρασιά κερδίζουν σε χάρη και φινέτσα, χάνοντας όλη τους την τραχύτητα.
ΜΟΣΧΟΜΑΥΡΟ
Είναι μια ερυθρή ποικιλία που καλλιεργείται κυρίως στις περιοχές Κοζάνης, Γρεβενών και σε κάποια μέρη της Θεσσαλίας . Ζωντανή, ρωμαλέα, γόνιμη και παραγωγική ποικιλία με καλή αντοχή σε περιόδους λειψυδρίας . Η ανάπτυξη του φυτού ξεκινά περίπου στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου με την ωρίμανση του να έρχεται μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το Μοσχόμαυρο δίνει υψηλόβαθμα κρασιά με καλή οξύτητα, ελαφρώς αρωματικά με μέτριο χρώμα.