Ένα κρασί με έντονο νεύρο που ισορροπεί απόλυτα με τις βελούδινες τανίνες του. Αρώματα μπαχαρικών, βανίλιας, λιαστής τομάτας, εντυπωσιάζουν στην μύτη.
Ερυθρός ξηρός οίνος
Στην ποικιλιακή σύνθεση συμμετέχουν οι ποικιλίες Merlot, Cabernet Sauvignon και Μοσχόμαυρο που προέρχονται από επίλεκτους μας ιδιόκτητους αμπελώνες της Σιάτιστας.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | Μοσχόμαυρο, Cabernet Sauvignon και Merlot |
---|---|
ΟΝΟΜΑΣΙΑ | Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Σιάτιστα |
ΧΡΟΝΙΑ | 2009 |
ΠΡΟΦΙΛ | Οίνος Ερυθρός Ξηρός |
ΑΛΚΟΟΛ | 12% |
ΜΕΓΕΘΟΣ | 750 mL |
Χαρακτηριστικά κρασιού
Γευστικές σημειώσεις
Χαρακτηριστικά κρασιού
Γευστικοί συνδυασμοί
Ισορροπημένο και φινετσάτο, αρώματα παλαίωσης, ώριμων κόκκινων φρούτων, μαρμελάδας, μπαχαρικών και ξηρών καρπών, ευχάριστη επίγευση.
Σερβίρεται στους 170C.
Σημειώσεις οινοποιού
Ξινόμαυρο & Μοσχόμαυρο
Οίνος εσοδείας 2009, παλαιωμένο στη φιάλη.
Λίγα λόγια για το Ξινόμαυρο και το Μοσχόμαυρο που είναι κυρίαρχες ποικιλίες της περιοχής μας:
ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ
Μια γηγενής ποικιλία που αναπτύσσεται στην Βόρεια. Χαρακτηρίζεται δύσκολη, επειδή είναι ευαίσθητη σε αρκετές ασθένειες . Είναι όμως από τις λίγες ελληνικές ποικιλίες που ενδείκνυνται για παλαίωση. Ταλαντούχοι οινοποιοί μπορούν να φτιάξουν εκπληκτικά πλούσια κρασιά τα οποία είναι πραγματικά παγκόσμιας αναγνώρισης, που μπορούν να παλαιώσουν για δεκαετίες. Με το χρόνο, αυτά τα κρασιά κερδίζουν σε χάρη και φινέτσα, χάνοντας όλη τους την τραχύτητα.
ΜΟΣΧΟΜΑΥΡΟ
Είναι μια ερυθρή ποικιλία που καλλιεργείται κυρίως στις περιοχές Κοζάνης, Γρεβενών και σε κάποια μέρη της Θεσσαλίας . Ζωντανή, ρωμαλέα, γόνιμη και παραγωγική ποικιλία με καλή αντοχή σε περιόδους λειψυδρίας . Η ανάπτυξη του φυτού ξεκινά περίπου στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου με την ωρίμανση του να έρχεται μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το Μοσχόμαυρο δίνει υψηλόβαθμα κρασιά με καλή οξύτητα, ελαφρώς αρωματικά με μέτριο χρώμα.
Βραβεία
ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ
SILVER 2020
Φρανκφούρτη – Διεθνής βράβευση