Παλαιωμένος οίνος. Εφαρμόσθηκε κλασσική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης, ακολούθησε ωρίμανση για 12 μήνες σε γαλλικό δρύινο βαρέλι και στη συνέχεια παλαίωση για 7 χρόνια στη φιάλη. Αρώματα λιαστής ντομάτας, φρούτων του δάσους και μπαχαρικών.
Ξινόμαυρο οίνος
Ερυθρός οίνος 100% Ξινόμαυρο με δυναμικό παλαίωσης.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | Ξινόμαυρο |
---|---|
ΟΝΟΜΑΣΙΑ | Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Σιάτιστα |
ΧΡΟΝΙΑ | 2011 |
ΠΡΟΦΙΛ | Οίνος Ερυθρός Ξηρός |
ΑΛΚΟΟΛ | 13% |
ΜΕΓΕΘΟΣ | 750 mL |
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΟΥ
Γευστικές σημειώσεις
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΟΥ
Γευστικές σημειώσεις
Συνδυάσετε αυτό το κρασί με κίτρινα λιπαρά τυριά, χοιρινό με δαμάσκηνα, αλλά και ψητά χοιρινά στην σχάρα. Σερβίρεται στους 16 -18 ° C. Οίνος αφιλτραριστός, προτείνεται η μετάγγιση του.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΟΥ
Σημειώσεις οινοποιού
Ένα εξαιρετικό παλαιωμένο κρασί 100% από την ποικιλία Ξινόμαυρο. Τα σταφύλια είναι από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας Νάκου στην τοποθεσία «Παλιάμπελα». Στην περιοχή τα εδάφη είναι ασβεστολιθικά με σημαντική παρουσία λίθων και ιχνοστοιχεία σε επάρκεια. Για την παραγωγή του κρασιού χρησιμοποιείται η κλασσική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης και ακολουθεί ωρίμανση για ένα χρόνο σε γαλλικά δρύινα βαρέλια που έχουν χρησιμοποιηθεί για δύο και πλέον χρόνια. Η στρεμματική απόδοση δύσκολα φτάνει τα 500 κιλά/στρέμμα. Το υψόμετρο των αμπελώνων είναι 600-700 μέτρα και βρίσκονται στη ζώνη Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Σιάτιστα. Δυναμικό παλαίωσης 15-20 χρόνια.
Βραβεία
ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ
Βραβείο BERLINER GOLD στον 21ο Διαγωνισμό Οίνων Berliner Wein Trophy 2017. Η ποικιλία Ξινόμαυρο είναι αυτή που γνωρίζουμε καλά και μας δίνει την αναγνώριση και την επιβράβευση στη δουλειά μας!